Customer Due Diligence

Weet u met wie u zakendoet?

De afgelopen jaren is veiligheid en zorgvuldigheid steeds belangrijker. Halverwege 2018 hebben de 4e en 5e richtlijn Wwft hun intrede gedaan, waardoor ook u als ondernemer als een instelling betiteld kunt worden. U dient dan uitvoering te geven aan deze wet. Kan een klant een risico worden? Wie zijn de uiteindelijke klanten waarmee u zakendoet? Dit wordt het “Know your customer principe” genoemd. Belangrijk is dat een ondernemer weet met wie hij/zij zakendoet en kan aantonen dat er geen zaken worden gedaan met criminele organisaties.

Wat doet u om het vertrouwen van uw klanten te behouden?

Wat doet u om het vertrouwen van uw klanten te behouden?
Het is van belang dat u als onderneming de wet- en regelgeving naleeft, want praktijken als witwassen, fraude en het financieren van terroristische organisaties, zijn vandaag de dag zaken waar u mee te maken kunt krijgen. Uw klanten kunnen het vertrouwen in uw bedrijf verliezen als uitkomt dat uw bedrijfsvoering niet betrouwbaar is. Dus cruciaal is dat u uw klanten kent, zijn zij wel integer?

Waarom is een Customer Due Diligence beleid belangrijk?

Waarom is een Customer Due Diligence beleid belangrijk?
Met een gedegen Customer Due Diligence-beleid, bestrijdt u integriteitsrisico’s en voorkomt u risico- en imagoschade. Bent u aangemerkt als instelling vanuit de Wwft? Dan geldt voor u zelfs een verplichting om uw bedrijfsvoering hierop in te richten.

Hoe kan buro S9+ u hierbij helpen?

Buro S9+ faciliteert en adviseert u om zoveel mogelijk binnen uw bestaande processen de Wwft goed in te richten en uit te voeren.
Wij leiden desgewenst u en uw medewerkers op om een goede uitvoering aan de wet te kunnen geven. Uw bedrijf en uw klanten ervaren op deze manier zo min mogelijk ongemak van deze nieuwe wet.

Wij bieden ondersteuning

Wij hebben CDD, AML en Compliance professionals die u kunnen ondersteunen. Om deze aan veranderingen onderhavige wet goed uit te voeren ondersteunen wij u van A tot Z. Medewerkers van buro S9+ kunt u inhuren om te ondersteunen bij drukte, krapte, langere periode, voor 1 dag of voor een kwaliteitsupgrade. Onze professionals bewijzen dat flexibiliteit en kwaliteit goed samengaan.

Wist u dat een Compliance functie verplicht is?

In de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is de inrichting van een compliance functie binnen de (financiële) ondernemingen verplicht gesteld. Wanneer uw organisatie te weinig capaciteit of te weinig kennis heeft, kunt u deze functies uitbesteden aan buro S9+.

Buro S9+ helpt u met Customer due diligence beleidUw bedrijfsvoeringWwft inrichten en uitvoeren

    buros9plus

    Op zoek naar een maatwerkoplossing voor Customer Due Diligence analisten of Siebel professionals? Of heeft u een vraag?

    Maak een afspraak met Annelie voor een vrijblijvend voorstel.

    06 2282 7993

    info@buros9plus.nl